Trash the dress sau cum a ajuns un trend o traditie

Organizarea evenimentului perfect pentru ziua nuntii noastre
Organizarea evenimentului perfect pentru ziua nuntii noastre
May 2, 2019

Trash the dress este cu siguranta un concept de care am auzit cu totii si care a devenit din ce in ce mai popular si in tara noastra. Acest concept este definit ca un stil de fotografie de nunta care este menit sa faca un contrast intre rochia eleganta a miresei si cadrul in care aceasta este fotografiata. In general, fotografiile din sedintele trash the dress sunt realizate in cadre foarte impresionante, in stilul de forografii glamour sau menite sa imite sedintele foto din revistele de moda.

Astfel de sedinte fotografice au de multe ori ca locatii peisaje impozante precum :

  • plaje izolate
  • cladiri abandonate
  • strazile oraselor
  • campuri cu diverse culturi precum cele de lavanda

Pana la urma, cu cat mai impresionant este decorul in care este fotografiata rochia, cu atat mai mult va iesi aceasta in evidenta.

In cadrul acestor sedinte, mireasa poarta rochia de nunta si pozeaza in tot felul de ipostaze pentru ca mai apoi sa distruga sau sa murdareasca rochia, ca si contrast cu albul imaculat al acesteia.

De cele mai multe ori, cu cat rochia este mai distrusa, cu atat sedinta foto este mai spectaculoasa.

De unde a pornit insa acest trend ? Daca unele surse sustin ca acesta a fost initiat in 2001 de catre fotograful John Michael Cooper, exista insa si teoria ca distrugerea unei rochii de mireasa in mod simbolic a fost folosita de catre industria americana a cinematografiei din 1998, atunci cand Meg Cummings, din serialul Sunset Beach, a fugit in ocean imbracata in rochia sa de mireasa, dupa ce ceremonia de nunta ii fusese intrerupta in mod brutal.

Oricare ar fi originea sa insa, acest trend este unul care a prins la public, in ciuda potentialului sau de a cauza accidente , precum in august 2012, cand o mireasa s-a inecat in timpul unei astfel de sedinte foto.

Asadar, merita sa organizam o sedinta trash the dress ? Cu siguranta! Este spectaculoasa si ne va ramane in amintire la fel ca ziua nuntii. Si pentru ca discutam despre aceasta, va asteptam la Maldini Timisoara, restaurantul perfect pentru a va organiza nunta de vis !