Tot ce trebuie să ştiţi despre masa de prezidiu

Avantajele unui cocktail-bar la nuntă
April 1, 2019
Cum alegem sala de nunti perfecta pentru noi
Sfaturi pentru o nuntă vintage
April 1, 2019

Side view of wedding couple standing at lawn

Masa de prezidiu este un element prezent la majoritatea nunţilor, fiind masa centrală din tot restaurantului, aceasta având un impact foarte mare şi asupra decorului întregii săli de nuntă. Dacă nu ştiţi care este scopul acestei mese, atunci, în articolul de astăzi veţi afla toate informaţiile necesare cu privire la masa de prezidiu, astfel încât să decideţi dacă veţi opta pentru una şi cum ar trebui decorată.

Ce este masa de prezidiu?

Masa de prezidiu este o masă situată central, care oferă vizibilitate la restul meselor. Aceasta este special creată pentru miri, dar de cele mai multe ori, la această masă stau şi naşii de cununie dar şi părinţii mirilor. Nu este o regulă general valabilă cu privire la persoanele care trebuie să stea la masa de prezidiu, astfel că persoanele care stau la această masă sunt alese în funcţie de preferinţele tinerilor. Aşadar, sunt nunţi la care doar mirii şi naşii stau la masa de prezidiu dar şi nunţi la care se regăsesc şi socrii. Totul depinde de preferinţele mirilor. Mai mult decât atât, această masă are o lungime considerabilă, având o formă dreptunghiulară şi nu rotundă, cum e în cazul meselor pentru invitaţi.

Este obligatorie o masă de prezidiu?

La această întrebare, trebuie să ştiţi că nu, nu este obligatorie o masă de prezidiu. Acest răspuns este valabil pentru orice decizie va trebui să luaţi pentru nunta voastră. Nu există o regulă pe care trebuie să o respectaţi cu sfinţenie, deci orice vă doriţi să aveţi la nuntă se poate realiza. Dacă sunteţi de părere că o masă de prezidiu nu vă reprezintă, puteţi alege o masă obişnuită, la care să staţi doar voi. Dacă doriţi, totuşi, să alegeţi o masă de prezidiu, nu este neapărat să optaţi pentru o masă dreptunghiulară. Puteţi alege şi o masă rotundă, care să fie uşor mai înaltă sau mai diferită faţă de restul meselor.

Ce trebuie să conţină masa de prezidiu?

Fiind o masă ca oricare alta, şi masa de prezidiu are nevoie de farfurii, tacâmuri, pahare, şerveţele, la fel ca şi restul meselor din restaurant. Ce o face diferită este aranjamentul floral pe care îl veţi alege pentru măsuţa voastră. Însă, înainte de a alege aranjamentul, încercaţi ca acesta să nu fie foarte încărcat, cu prea multe luminiţe şi sclipici, astfel încât să nu pară masa mult prea încărcată şi ridicolă.